Jaap Blokhuis

Jaap Blokhuis is per half april 2014 CEO van projectontwikkelaar Multi Corporation in Gouda. Hij werd geboren in 1958. Blokhuis studeerde tussen 1976 en 1983 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Begin carrière

Na zijn studie te hebben afgerond begon Jan Blokhuis zijn carrière in de vastgoed in 1983 bij Nationale-Nederlanden Vastgoed in Den Haag. Daar werkte hij zeven jaar als manager. In 1990 werd Blokhuis Country manager bij ING Real Estate UK, waardoor hij twee jaar werkzaam was in Londen. Hierna bleef hij bij ING Real Estate, maar werd hij Vice President bij ING Real Estate US in Washington. In 1993 werd hij directeur Vastgoed bij ING Real Estate.

Redevco en Corio

Jaap Blokhuis

In 1999 trad Blokhuis in dienst als CEO van Redevco. Redevco is het vastgoedfonds van de familie Breinninkmeijer, oftewel de eigenaars van het C&A concern. Onder de leiding van Blokhuis groeide het private fonds uit tot een professionele vastgoedonderneming met 6,5 miljard euro in de winkelportefeuille. Hierbij speelde het omvormen van de oorspronkelijke vastgoedafdeling van C&A een cruciale rol. Na Redevco kwam Blokhuis terecht bij het beursgenoteerde retailvastgoedfonds Corio. In 2012 had hij hier eerst een functie als commissaris bij de Raad van Commissarissen van Corio, later werd hij hoofd verkoop, waarbij hij zodoende verantwoordelijk was voor het verkoopprogramma. In het jaarverslag van 2013 van Corio stond benoemd dat Blokhuis zijn functie als eindverantwoordelijke voor een verkoopprogramma had neergelegd. Dit bleek te zijn omdat hij een voltijdsfunctie elders te gaan bekleden. In april 2014 stapte Blokhuis dan ook over naar Multi Corporation, waar hij CEO werd.

Multi Corporation

Jaap Blokhuis werd per april 2014 CEO van Multi en nam zo het stokje over van Dick van Well, die die positie ad interim bekleedde, nadat de Nederlandse vastgoedonderneming was overgenomen door de Amerikaanse investeerder Blackstone. Door deze overname vertrok de voormalig grootaandeelhouder en oprichter Hans Veggel. Multi zal met Blokhuis aan het roer een serieuze doorstart gaan maken.

Nevenactiviteiten

Naast zijn bestuurlijke werk was Blokhuis ook nog bij veel bedrijven commissaris. Zoals gezegd was hij dat bij Corio. Ook bij de Rabo Vastgoed Groep zat hij in de Raad van Commissarissen. Op het moment van schrijven is hij bovendien commissaris bij Heembouw. Eerder was hij commissaris bij het NRW en Ecostream. Ook zat hij in de adviesraad van BPF Bouwinvest en WPM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *