Jan Boeve

Jan Boeve werd in 1961 geboren en is sinds 2010 directeur van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. Hiervoor was hij werkzaam bij BouwNed, NVOB en CBW.

Loopbaan

Jan BoeveNa het vwo te hebben afgerond ging Jan Boeve in 1981 bedrijfseconomie studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1988 haalde hij zijn doctoraaldiploma. Na zijn studie te hebben afgerond kon Boeve meteen aan de slag bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Hier bekleedde hij diverse functies, waaronder adjunct-directeur, manager en consultant. Hij werkte twaalf jaar voor de Centrale Branchevereniging Wonen, maar in 2000 werd het tijd voor iets nieuws. Zodoende werd Boeve adjunct-directeur van NVOB (tegenwoordig Stichting BouwGarant). Na drie jaar werkzaam te zijn geweest bij NVOB, stapte Boeve over naar BouwNed om daar hoofd Ledenservice en Verenigingszaken te worden. Dit deed hij twee jaar, totdat hij in 2005 begon als directeur Brancheontwikkeling en Verenigingszaken bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland is met plusminus 5000 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. Hierna werd hij binnen Bouwend Nederland directeur Economische en Verenigingszaken. Ook was hij plaatsvervangend Algemeen Directeur. Gedurende zijn tijd bij Bouwend Nederland hield Boeve zich onder meer veel bezig met lobby en belangenbehartiging en met de ontwikkeling van een nieuwe verenigingsstructuur.

Aedes

Per 1 september 2010 is Jan Boeve algemeen directeur van Aedes. Aedes is de koepelvereniging van woningcorporaties en behartigt zodoende de belangen van praktisch elke woningcorporatie in Nederland. De leden van Aedes beheren 2.4 miljoen woningen, wat neerkomt op 34 procent van het totale woningaanbod. De belangrijkste opdracht die Boeve van het Algemeen Bestuur van Aedes meekreeg bij zijn aanstelling, was de verdere ontwikkeling van Aedes tot een moderne en effectieve brancheorganisatie. Dit proces was reeds in gang gezet door Algemeen Directeur ad interim Aalko van der Veen. Boeve deed al ervaring op organisatieontwikkeling bij Bouwend Nederland.

Naast het werk

Naast zijn werk bekleedt Jan Boeve ook nog enkele nevenfuncties. Zo is hij sinds 2009 lid van het bestuur van de Stichting Bewuste Bouwers en voorzitter van de Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw en Infra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *