Johan Buijs

Johan Buijs (1965) is algemeen directeur van Nieuwe Steen Investments (NSI), een beursgenoteerde vastgoedmaatschappij gevestigd in Hoofddorp. NSI beschikt over een totale portefeuille van 96 woningen en 147 bedrijfspanden en een vastgoedportefeuille van €2,3 miljard sinds de fusie met VastNed O/I in 2011.

Carrière

Johan BuijsJohan Buijs studeerde ‘Civiele Techniek’ aan de Technische Universiteit Delft. Nadat hij deze opleiding afrondde, werd in 1989 hij Constructeur bij het adviesbureau D3BN Civiel Ingenieurs. Dit bedrijf focust zich op het ontwerpen van draagconstructies in de utiliteitsbouw. Door het inzetten van ingenieurs kan D3BN tegen de laagste kosten bouwen wat gevraagd wordt. Het is daarom niet verassend dat Buijs zijn carrière hier startte, nadat hij afgestudeerd was aan de Technische Universiteit Delft. Door goed na te denken en op een andere denkwijze dan de conventionele manier tegen een opgave aan te kijken, streeft het adviesbureau D3BN ernaar om tot betere, slimmere en goedkopere oplossingen gekomen worden. De focus op constructie is hierbij een belangrijke factor, doordat deze zo bepalend is voor de haalbaarheid van een project. In 1994 kon Buijs, nadat hij zo’n vijf jaar relevante werkervaring had opgedaan bij het adviesbureau D3BN Civiel Ingenieurs de overstap maken naar D3BN Rotterdam, waar hij zowel projectmanager als directeur werd. Na zo’n zes jaar maakte Buijs de volgende overstap naar Wereldhave, een bedrijf dat zich focus op winkelcentra in Frankrijk, België, Finland en Nederland. Buijs werd hier hoofd van de afdeling Bouwzaken. In 2006 werd Buijs benoemd tot Statutair directeur van Wereldhave, waarna hij na twee jaar de overstap maakte naar Nieuwe Steen Investments, waar hij CEO werd.

Nieuwe Steen Investments

Nieuwe Steen Investments (NSI) streeft ernaar om in samenwerking met hun klanten inspirerende omgevingen te creëren die kunnen worden ingezet om te werken, te ontmoeten en/of te ondernemen. De beleggingen van NSI vinden daarom voornamelijk plaats in kantoren en winkels die zijn gesitueerd binnen invloedrijke locaties in Nederland. NSI is werkzaam in zowel de kantorenmarkt als de retailmarkt. Binnen de kantorenmarkt beschikt NSI over het huisvestingsinitiatief ‘Het Nieuwe Kantoor’(HNK). HNK focust zich op het ontwikkelen van werkplekken, kantoorruimtes en andere diensten die flexibel zijn en voor iedere huurder op maat gemaakt kunnen worden. Binnen de retailmarkt heeft het dagelijkse centrum voor het doen van boodschappen de focus van NSI. Het gemak van de consument staat hierbinnen centraal en wordt aangeduid met het ‘Easy Shopping’ concept, ontwikkeld vanuit Nieuwe Steen Investments.

Nominatie ‘Vastgoedman van het Jaar’

In maart 2016 werd bekend dat Johan Buijs eind 2016, na een periode van acht jaar, vertrekt bij Nieuwe Steen Investments. Dit is in goed overleg gegaan met de commissarissen. Bij het aantreden van Buijs in september 2008 dreigde het NSI verzeild te raken in een diepe crisis, wat Buijs ter nauwer nood heeft te kunnen voorkomen. Tegenwoordig lijkt NSI er weer boven te zijn en vindt er sinds jaren weer groei plaats. Zo werd het boekjaar 2015 afgesloten €64 miljoen, wat een groot contrast is ten opzichte van een verlies van €137 miljoen in 2014. Vanwege zijn inspanningen om NSI er bovenop te helpen, is Buijs genomineerd als Vastgoedman van het Jaar, wat een mooie afsluiting zou zijn van zijn loopbaan bij NSI. Wie Johan Buijs zal opvolgen is ten tijde van schrijven nog onbekend.