Marco de Wilde

Marco de Wilde was sinds februari 2013 directeur van Portaal in Utrecht. Portaal is een woningcorporatie uit Midden-Nederland met woningen in onder andere Arnhem, Leiden, Amersfoort, Soest en Utrecht. De Wilde volgde Trees van Haarst op als regiodirecteur van Utrecht. Per mei 2014 is De Wilde onderzoeker Reputatiemanagement bij Aedes, de vereniging van woningcorporaties.

Loopbaan

Marco-de-WildeNa de middelbare school ging Marco de Wilde naar de Academie voor Lichamelijke Oefening (CALO) aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hier behaalde hij zijn hbo-graad in 1985. Maar De Wilde wilde verder studeren en dus ging hij naar Rijksuniversiteit Utrecht. In Utrecht haalde hij zijn propedeuse psychologie, maar hij studeerde in 1991 uiteindelijk af in onderwijskunde. Tijdens zijn studie, in 1987, begon De Wilde al als docent en trainer op Hogeschool Diedenoort in Wageningen. Daar was hij onder andere docent sport en docent psychologie, maar hij hield zich ook al bezig met woningcorporaties, als manager ‘derde geldstroom’. In 1997 kwam hij terecht in de corporatiesector, toen hij manager Klant en markt werd bij De Woonmensen, een woningcorporatie in Apeldoorn. Na zes jaar maakte De Wilde de overstap naar woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem. Als manager Wonenhad hij de leiding over een afdeling van 80 mensen. Ook gaf hij leiding aan het project Modekwartier Klarendal. Naar eigen zeggen was het hoogtepunt de oplevering van Station Klarendal in 2007, waarin onder andere Goed Proeven is gevestigd. In de jaren die volgden vestigden steeds meer modeontwerpers zich in Klarendal.

Portaal

Na vier jaar bij Volkshuisvesting Arnhem te hebben gewerkt begon Marco de Wilde bij een andere corporatie: Portaal. Wel bleef hij in dezelfde stad, hij werd directeur van Portaal in Arnhem. Tijdens zijn functie als regiodirecteur van Portaal Arnhem begeleidde hij veel interessante projecten, waaronder de renovatie van de Maycrete-woningen en de zogeheten Kluswoningen. Bij deze beide projecten zouden de woningen gesloopt worden. Ook begeleidde De Wilde nieuwbouwproject In de Weerd. Ook was hij lid van de gemeentelijke Stuurgroep Maatschappelijke Zorg en de gemeentelijke Stuurgroep Krachtwijken. Ook was hij voorzitter van het gemeentelijk overleg van de woningcorporaties. Na bijna zes jaar als directeur van Portaal in Arnhem te hebben gefungeerd, werd De Wilde directeur van Portaal in Utrecht. Hiermee verhuisde hij van de kleinste eenheid binnen de landelijke corporatie naar de grootste. Als regiodirecteur van de Portaal vestiging in Utrecht was hij verantwoordelijk voor ruim 18.000 woningen in Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein en Bunnik. Daarnaast was hij weer lid van de Gemeentelijke Stuurgroep Maatschappelijke Zorg.

Aedes

Sinds mei 2014 is Marco de Wilde onderzoeker Reputatiemanagement bij Aedes. Aedes is de vereniging van woningcorporaties. Kort gezegd betekent dit dat deze organisatie de belangen van praktisch elke sociale woningcorporatie in Nederland behartigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *