Peter Keur

Peter KeurPeter Keur werd in 1953 geboren. Vanaf 1970 heeft Keur het HBS gedaan, wat vergelijkbaar is met een combinatie van de vijfjarige HAVO en het zesjarige VWO. Sinds het behalen van zijn HBS diploma is hij actief geweest in de vastgoed- en bankenwereld. Hoewel er weinig bekend is over de privé situatie van Peter Keur, kan wel een duidelijk beeld geschetst worden van zijn loopbaan in de vastgoedwereld.

De loopbaan van Peter Keur

De interesse voor vastgoed had Peter Keur als sinds jonge leeftijd, want na zijn HBS opleiding is hij in 1977 als projectontwikkelaar bij EMF Beheer aan de slag gegaan. Hij heeft gedurende deze jaren gewerkt aan project in Duitsland en Frankrijk. In de periode van 1980 tot 1986 werkte Keur als projectontwikkelaar bij Jarino Groep, een bouwbedrijf dat zich toespitst om zo flexibel mogelijk te bouwen. In 1986 werd Peter Keur bij datzelfde bedrijf adjunct-directeur projectontwikkeling.

FGH Bank

In 1989 ging Peter Keur werken bij de FGH Bank, wat een onderdeel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep. Hij begon bij dit bedrijf als manager projectfinancieringen. Deze functie heeft hij maar een jaar vervuld, want in 1990 werd hij kantoordirecteur bij de Amsterdamse vestiging van de FGH Bank. Dit heeft Keur drie jaar lang gedaan en in 1993 werd hij de nieuwe regiodirecteur van Amsterdam/Zwolle. In 1995 kwam hij nog hogerop in dit bedrijf, want sindsdien is hij statutair directeur FGH Bank, waar hij sinds 1998 zelfs directievoorzitter is. Zijn primaire aandachtsgebied binnen deze functie is de vastgoedfinanciering, wat immers zijn vakgebied is.

Rabobank

In 2008 was Peter Keur waarnemend voorzitter van de hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep. Bij de Rabo Vastgoedgroep was Keur overigens sinds 2006 al lid en in 2009 werd hij hier als vicevoorzitter van de hoofddirectie van de Rabo Vastgoedgroep een vast onderdeel van.

Overige activiteiten

Peter Keur heeft verder ook nog nevenfuncties bekleed gedurende zijn loopbaan. Zo is hij lid geweest van de Raad van Aanbeveling Provada en van de Jury van de FGH Vastgoedprijs. Bovendien is hij erelid geweest van zowel de Voetbalvereniging Nunspeet als de Stichting Sponsoring Voetbalvereniging Nunspeet, alsmede van de Lighthouseclub Nederland en Lighthousefonds. Verder is Keur ook de voorzitter geweest van de Stichting Nederlandse Vastgoed sociëteiten en voorzitter van de Stichting Taptoe Nunspeet. Tenslotte heeft Keur de rol van Bestuurslid vervuld bij het Nationaal Renovatie Platform. Het blijkt maar weer dat ook een van de grootste mannen uit de vastgoedwereld nog tijd over kan hebben voor nevenactiviteiten en ook aan liefdadigheid doet, wat bewonderenswaardig is voor iemand met zo’n volle agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *