Dirk Anbeek

Dirk Anbeek, geboren in 1963, is een perfect voorbeeld van een succesvolle vastgoedjongen. Zo noemde Vastgoed Journaal hem op de derde plek in de top 150 van Vastgoedbeslissers en is hij één van de vijf genomineerden voor de Vastgoedmarkt Award 2014/2015. Binnen de vastgoedwereld werd hij vaak gezien als een “outsider”. Maar waarom eigenlijk? En wie is Dirk Anbeek precies?

Wereldhave

Dirk Anbeek

Momenteel bekleedt Anbeek de functie van CEO bij Wereldhave. Ook al vervult hij deze functie pas kort, hij heeft er wel voor gezorgd dat Wereldhave in 2013 weer een positief resultaat in de boeken heeft gezet. Goede resultaten komen Anbeek niet zomaar aanwaaien, hij zorgt zelf voor zijn succes. Dirk Anbeek wijkt namelijk af van zijn concurrenten door een andere strategie na te leven. Deze retail-topman ziet beleveningsbeleid en highstreet niet als het enige doel. “Voor het echte funshoppen kunnen ze bij anderen terecht” claimt Anbeek. Een risicovolle maar succesvolle strategie, zo blijkt maar. Voordat Anbeek te werk kwam als CEO, is hij van 2009 tot augustus 2012 lid van de raad van bestuur en managing director van Wereldhave geweest. Anbeek had in zijn jaren als managing director van Wereldhave de eindverantwoordelijkheid voor een verscheidenheid landen waar Wereldhave actief is. Na drie jaar is Anbeek echter gepromoveerd tot CEO. Gezien de successen die hij in zijn korte periode als CEO al geboekt heeft, is zijn promotie een logische stap geweest. Wereldhave slaat dankzij Dirk Anbeek een goede weg in waarin vele financiële successen in het verschiet zullen liggen. Verder  heeft Anbeek heeft een druk bestaan. Naast zijn functie als CEO bij Wereldhave, bekleedt hij momenteel ook de functie van commissaris bij Deen Supermarkten en Ordina.

Ahold

Dirk Anbeek heeft zichzelf echter niet enkel met Werelhave op de kaart gezet. Voordat de CEO functie bij Wereldhave op zijn pad kwam, heeft Anbeek enkele jaren bij Ahold gewerkt. Hij begon in 1996 en hij heeft tot 2005 verschillende internationale managementfuncties vervuld. Zo was hij namens Ahold werkzaam als chief financial officer bij ICA Europe in Scandinavië. Deze functie heeft Anbeek van 2001 tot en met 2003 uitgevoerd. Later is hij voor hetzelfde bedrijf commissaris geworden. Dit heeft hij gedaan van 2004 tot en met 2009. Na 2005 is Anbeek een lichtelijk andere weg ingeslagen. Hij werd in dit jaar namelijk aangewezen als directeur franchise en vastgoed bij Albert Heijn Ahold.

Start van Anbeek’s carrière

Dirk Anbeek’s echte professionele carrière is echter niet bij Ahold gestart, maar deze is van de grond gekomen bij PriceWaterhouseCoopers, waar hij in 1994 aan de slag ging als senior consultant. Er mag dus wel gesteld worden dat Anbeek vrij vroeg al een goede kant op ging.

Van senior consultant bij PWC tot CEO bij Wereldhave

Een loopbaan van senior consultant bij PriceWaterhouseCoopers tot CEO bij het beursgenoteerde vastgoedfonds Wereldhave. Het is duidelijk dat Dirk Anbeek een mooie lijst van werkgevers op zijn Curriculum Vitae heeft staan. Zijn plek op nummer één van meest belangrijke vastgoedbeslissers van 2014 door Chalet Group laat zien dat Anbeek veel in zijn mars heeft en we nog veel van hem zullen horen. Houd Dirk Anbeek dus in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *