Eduard Schaepman

Eduard SchaepmanEduard Schaepman, een bekende Nederlandse vastgoedondernemer, werd geboren op 8 juli 1962 te Beek (Limburg) en groeide op in Maastricht. Schaepman volgde zijn middelbare school op het Hendrik van Veldeke College in Maastricht en koos er na het behalen van zijn diploma voor om HEAO Communicatie te gaan studeren in Utrecht. Hier werd Schaepman ook lid van van het Utrechts Studenten Corps (woonde op de Oude Kerkstraat 1 in Utrecht centrum) en heeft hier menig commissie op zijn naam staan. Later besloot Schaepman naar de Universiteit van Tilburg te gaan om hier de master Marketing te volgen. Na het afronden van zijn studie stond Schaepman een bloeiende carrière te wachten. Later volgde hij aan het Instute for Management Development (IMD) een Master of Change en een Master of Organizational Behaviour bij INSEAD .

Begin carrière

Eduard Scheapman begon zijn carrière in 1990 als Marketing Manager bij Bank Mees&Hope. Hier werkte hij vier jaar lang aan het opzetten van een nieuwe direct bank. Na vier jaar werkzaam te zijn geweest bij Bank Mees & Hope koos hij er voor om in 1994 te gaan werken voor Robeco Group, wederom als Marketing Manager. Hier werkte hij aan het opstarten van Robeco Direct. Tot december 1996 was hij hier werkzaam. In 1997 kwam voor hem de grote carrière stap.

Fortis groep, euroShell, SNT International, ClientLogic, Regus Benelux

In 1997 werd Eduard Schaepman directeur bij Fortis Group. Hier is hij ruim drie jaar werkzaam geweest en werkte hij samen met collega’s aan het opzetten van alle non-brick activiteiten zoals verschillen call-centra. In 2000 werd Schaepman chief executive officer bij euroShell waar hij negen maanden werkt aan het opzetten van een internetbedrijf voor Shell-klanten. Vervolgens maakt Schaepman eind 2000 een overstap naar SNT International waar hij ruim twee jaar als managing director werkzaam is. In januari van het jaar 2003 verlaat Schaepman SNT en start hij bij ClientLogic als vice president waar hij bijna twee jaar heeft gewerkt. Vervolgens maakt Scheapman een overstap naar Regus Benelux waar hij als algemeen directeur (CEO) ruim negen jaar werkzaam is geweest. Na ruim negen jaar veel ervaring te hebben opgedaan besluit Schaepman in maart 2013 zijn functie bij Regus Benelux neer te leggen en wordt hij algemeen directeur bij Chalet Group, een bedrijf dat zich specialiseert in vastgoedinvesteringen en management.

Chalet Group

Chalet Group, opgericht door Marcel Boekhoorn in 2009, maakte in 2013 bekend Eduard Schaepman als nieuwe algemeen directeur aan te nemen. Naar eigen zeggen is het Schaepman’s missie om er voor te zorgen dat: ‘Leven moet leuker worden en naar kantoor gaan moet weer sexy worden.’ Chalet Group is in een jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse private vastgoed investeerders.

De toekomst

Maandag 2 februari 2015 lanceerde Eduard Schaepman “Tribes” een “office-concept 3.0”, aldus Schaepman in het begeleidende persbericht. Tribes biedt op een groot aantal locaties in binnen- en buitenland (semi)vaste werkplekken aan. Volgens Schaeman treft men bij Tribes “een stam van gelijkgestemde professionals, die gaan waar de business is. Een ‘community of business nomads”. Investeerders zijn onder andere Marcel Boekhoorn, Michiel Mol en Philip Cracco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *