Henk Jagersma

Henk JagersmaHenk Jagersma is op dit moment directievoorzitter Syntrus Achmea. In deze functie blinkt Jagersma op een dusdanige manier uit dat hij in 2012 wordt genomineerd voor de Vastgoedmarkt Award en in 2015 op nummer twaalf staat in de top 150 van Vastgoedbeslissers door het Vastgoed Journaal. Een echte vastgoedjongen is Henk Jagersma zeer zeker. Maar wie is de persoon achter deze zakenman eigenlijk? Waar is Jagersma begonnen en waar liggen zijn roots?

Brabant en jeugd

Henk Jagersma heeft zijn leven als adolescent doorgebracht in Brabant. Zo volgde hij zijn HAVO opleiding aan de Rijksscholengemeenschap Den Bosch en is hij hierna, met een kleine omweg, doorgestroomd naar de Universiteit van Tilburg, waar Jagersma internationale economie gestudeerd heeft. Jagersma is in 1977 begonnen aan de Universiteit van Tilburg en verliet deze universiteit weer in 1988 met een bul economie in zijn handen. Studeren was echter niet het enige waar Jagersma zich mee bezig hield in deze periode. Van 1981 tot 1989 was Jagersma fractiemedewerker Tweede Kamer bij de Partij van de Arbeid (PvdA). Ook is Henk Jagersma tijdens deze periode actief geweest als gemeenteraadslid in Den Bosch. Het leven van Jagersma bestond tijdens zijn studenten tijd niet enkel uit studeren en feesten. Al vroeg was Henk Jagersma bezig met een serieuze carrière, die uiteindelijk niet in de politiek bleek te liggen.

Den Haag

De carrière van Henk Jagersma is pas echt van de grond gekomen in Den Haag. In 1994 begon Jagersma te werken bij de Gemeente Den Haag. Bij de gemeente Den Haag kwam Henk Jagersma uiteindelijk te werken als directeur Financiën en directeur Stedelijke Ontwikkeling. Voordat Jagersma bij deze functies terecht kwam, heeft hij enige tijd gewerkt als woordvoerder voor de minister van financiën. Ook heeft hij de functie van plaatsvervangend directeur Financiën bij het ministerie van Defensie vervuld. Hoe kwam Jagersma dan uiteindelijk toch in de vastgoedwereld terecht?

Vastgoed   

Het eerste contact van Henk Jagersma met vastgoed kwam wanneer hij eind 2005 werd aangesteld als nieuwe algemeen directeur van woningcorporatie Staedion. Hij heeft zich echter voorheen al wel in verschillende andere rollen met vastgoed beziggehouden. Jagersma’s rol bij de gemeente Den Haag kan gezien worden als een eerste stap in de richting van de vastgoedwereld. De functie als directeur van Staedion heeft Jagersma twee en een half jaar bekleed. Na deze periode werd Jagersma aangesteld als CEO Vastgoed bij Syntrus Achmea. Bij Syntrus Achmea werd er met laaiend enthousiasme over hem gesproken, mede door zijn achtergrond bij verschillende rollen in de vastgoedwereld. Volgens Syntrus Achmea weet Jagersma uiteenlopende partijen te inspireren om samen te werken, juist door zijn onorthodoxe achtergrond.

Jagersma: “Vastgoed als motor van de economie”       

Wat Henk Jagersma zo succesvol heeft gemaakt is duidelijk zijn visie. “Vastgoed is nog steeds de motor van de economie”, aldus Jagersma. Werk doen dat maatschappelijk relevant is, is tevens van hoogst belang voor Jagersma. Hij stelt zelfs dat dit essentieel is. Volgens zijn persoonlijke pagina bij Syntrus Achmea stelt Jagersma dat hij het heel boeiend vindt om te zien hoe een stad of een land zich ontwikkelt en hoe men zich daarop kan anticiperen met eigentijds vastgoed. Dat Jagersma een goede en innovatieve visie heeft is wel duidelijk. Ook zijn tweede plek op de lijst van belangrijkste vastgoedbeslissers van 2014 wordt hierdoor goed verklaard. Houd hem dus in de gaten, want we zullen nog veel van Henk Jagersma gaan horen.

Een gedachte over “Henk Jagersma

  1. Puck bulthuis

    Dag henk, volgens mij ben jij zoon van dominee jagersma! Je vader verbond mij samen met mijn oude rector/pater carmeliet in de echt met ricus geuze! Vandaag was ik op het nationaal maatschappelijk vastgoedcongres! Ik gaf een cadeau voor je mee aan een van je mensen!

    Een heel hartelijke groet. Laat even horen of jij echt bent die ik denk dat je bent!

    Puck Bulthuis

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *