Walter de Boer

Walter de Boer werd in 1958 geboren en begon in 1982 aan de opleiding Bouwkunde bij de Walter de BoerHTS (de Hogere Technische School). Nadat hij deze opleiding succesvol had afgerond, begon de Boer in 1987  aan de TU Delft aan de master Bouwkunde. De Boer is afgestudeerd binnen de richting Architectuur en Stedenbouw. De Boer is gehuwd en heeft twee kinderen.

Tijdens de studie zijn studie heeft Walter de Boer gewerkt als zelfstandig architect bij architectenbureau van Latum. Dit deed hij tussen 1982 en 1987. Vanaf 1987 werd hij projectmanager van commercieel vastgoed bij Brink Groep en PRC Nederland. In 1991 ruilde hij deze baan in als ontwikkelingsmanager Bouwfonds Woningbouw van de Regio Midden-Nederland. Dit deed hij tot 1997, want toen werd hij directeur vastgoedontwikkeling bij het VOF Bouwfonds Fortis. In 2003 wisselde hij opnieuw van baan en werd directeur Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV in de regio Midden Nederland. Deze functie heeft hij vervuld tot 2008, toen hij voorzitter werd van de directie van het Bouwfonds Property Development. Deze functie bekleedt hij nog steeds, net als zijn lidmaatschap bij de hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep.

Bouwfonds Property Development

Binnen de visie en aanpak van Bouwfonds waar Walter de Boer zich voor inzet, speelt samenwerking een cruciale rol. Omdat Bouwfonds zich bezighoudt met gebiedsontwikkeling, komen ze dagelijks in aanmerking met alle gemeenten in Nederland. Hun doel daarbij is om woongebieden te creëren net een hoge gebruikswaarde en een sterke identiteit waarbij voor iedereen die bij de projecten betrokken is een duurzaam rendement te behalen is.

Rabo Vastgoedgroep

Bij de Rabo Vastgoedgroep is Walter de Boer lid van de hoofddirectie. De Rabo Vastgoedgroep bestaat uit een aantal bedrijven, waaronder Bouwfonds Ontwikkeling, wat tevens het bedrijf van de Boer is, MAB Development, FGH Bank, Bouwfonds Investment Management en Fondsenbeheer Nederland. Samen zijn zij actief in elke fase van de vastgoedketen en vormen zij een unieke combinatie van de ontwikkeling van activiteiten gecombineerd met financiering en investment management. Verder zijn de kernpunten van Rabo Vastgoedgroep om capaciteiten te bundelen, ambities te realiseren en om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit laatste punt wordt geprobeerd te realiseren door vier pijlers, namelijk duurzaam vastgoed, integer ondernemen, verantwoorde bedrijfsvoering en maatschappelijke betrokkenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *